Monday, March 8, 2010

kunst Kunst KUNST

Pean blogima vahelduseks, kuna louend kuivab ja ei saa toodega edasi minna. Avastasin, et akryyl peab taielikult ara kuivama enne kui glittervarviga yle varvida. Mul tekkis louendil kahe varvi vahel keemiline reaktsioon. Lopuks need kaks siiski sobrunesid. Varvide kuivamine votab liiga palju aega:) Noh, vahemalt ei kasuta olivarve. Siis ootaks paevi, enne kui edasi saaks minna. Praegusel juhul piisab lounapausist.

1. kollaz-tehnikas maal on valmis. "Aussie proud!" on selle nimi. See on irooniline, satiiriline kollaaz. See kujutab Sydney ooperimaja, ankurdatud valget meest, lounatahte ja ollepudelikorki, millel kysimus: "From what country is the Sydney opera house designer?", vastus: "Denmark.". Siis on seal veel mark "100% Australian. And bloody proud of it". Valge mehe pea kohale naelutasin ollepudelikorgi, mille sees aborigeeni peanupp.

2. saab olema tagurpidi pooratud vaade louendisse... "Its a jungle out there!". Yks tegelane ytleb: "I asked for the room with a view. If I pay I expect more." Tagaplaanil on ahned naod ja esiplaanil, raamist valjas, plastiksodur, kes tulistab elevanti. Raami aaristavad veel 2 liblikat ja natuke dzunglirohelust.

Aga loodusest raakides. Victoria osariigis kaebas yks roheline organisatsioon osariigi valitsuse kohtusse, kuna see plaanis langetada yhel maeharjal polismetsa (teiselpool maeharja oli ta juba seda teinud). Kaebe aluseks oli sate, mille osariigi valitsus oli iseendale kehtestanud - hoida ja kaitsta osariigi loodust! Kohtunik, kellele see kysimus esitati, perekonna nimi on Forest. Ja on suur toenaosus, et roheline organisatsioon voidab, sest tegelikkuses osariigi valitsus toepoolest hoopis havitab loodust, mitte ei kaitse seda.

Inimesed toimetavad looduse suhtes genotsiidi.

Tagasi kunsti juurde.

3 comments:

päevarajoon said...

mulle meeldib Su ind

eriti see koht

Praegusel juhul piisab lõunapausist

see on kõnekas lause

Eveliis said...

Kas varsti on oodata kunstinäitust?

Tanel Jan said...

ja ja ja aprilli lopp mai algus juba kaega katsuda:)