Saturday, May 23, 2009

Hullult tüütu on...

Torm murdis me banaanipuid. Lehmadele meeldivad banaanilehed.

... sest eile õhtul hakkas taas sadama. Ja sajab siiamaani. See on juba jube tüütu, sest sajanud on esmaspäevast saati. Meist 15 km eemal olev Lismore´i linn uputab, inimesi evakueeritakse... Ja me ei saa linna sisse sõita, et oma lehmakestele süüa osta. Nüüd oleme teadmata aja lehmapiimata.

Lismore on üldse naljakas linn, ehitatud kunagi ammu alla orgu. Arvatavasti kolonialistid ei osanud tol hetkel arvata, et vihamdega muutub kogu piirkond megajõeks. Nüüd on kõik majad ehitatud vaiade peale. Iseenesest annab see linnale huvitava näo. Lismore - Rainbow region! Aga jah, nad ootavad, et seekord tõuseb jõgi 10 m kõrgemale. Vaesed lehmad. Tüütu, tüütu on see kõik.

Vikerkaare all orus asub uputuses Lismore.

Ja vett on tõesti palju, sest käisime vaatamas Whian Whian (loe: vainvain:)koske, mille all me muidu ujusime, kuid nüüd on see kõik üks suur maru - pesumasin. Saaks hästi puhtaks, kui seal ujuda.

Muidu käisime siin all rahulikult ujumas.

Tüütu on. Ja see pori ka mulle ei meeldi. Lehmadele ka ei meeldi tatsata pori sees, ega nad mingid sead pole. Täna hommikul jätsin kanad kanaaedikusse, sest vihmadega istuvad nad muidu me rõdul ja situvad sinna. Ilgelt tüütu oleks pärast seda kanapaska koristada.

Päike tule välja! Ma saan aru jah, et vihm on võimas, aga väga tüütu on juba!

Kogu selle tüütuse lõpuks on välja ilmunud ilu.

1 comment:

Vidualoogia Seltsi professor said...

ma vaatan et Lismore´is see vist tavaline asi see torm ja vihm

youtube´is on neid vid küll küll kus sajab nii rahet kui vihma

aga muide see aeg on seal teil imeline
ausalt ka
ma kirjutaks muudkui sest ma armastan vihmaseid päevi


I love rainy days