Saturday, February 19, 2011

Mis teil seal Euroopas toimub? Rahu Maale.


Mis teil seal Euroopas toimub, et multikulti järjepanu surnuks kuulutatakse? Ehk on tegemist vaid okasroosikese unega, mis ootab noore printsi suudlust.

Siin Austraalias elab multikulti jätkuvalt edasi, ka immigratsiooniminister astus siinse multikulti kaitseks välja, öeldes, et Austraalia poliitika ei põhine ainult odava tööjõu sissetoomises ning lisas, et tegemist on ainulaadse lähenemisega ja üldse mitte sarnane teiste riikide eksperimentidele. Vot nii ta ütles.

Eile olime James'ga tuttavate juures suvepeol. Seal oli igavesti kirju seltskond koos. Proovisin paari inimesega arutada multikulti probleemi, aga see tundus lausa kohatu olevat. James arvas, et multikulti surmakuulutused on lihtsalt sõnakõlks. Kusjuures ma ise arvan sama. Me meelest erinevused jätkuvalt rikastavad. Aga jah, tunnistan, et paljud sedasi ei arva.

Teise nurga pealt lähenedes, on tegelasi ehk, kes arvaksid näitlejanna Rita Raave võiks oma sünnimärgi eemaldada, teeb teist ainult erinevaks ja isikupäraseks. Vaja oleks ju enam kloon Barbie'sid ja Ken'sid. Kuid tegelikult on rikastav, et on nii Barbie'sid kui Ken'sid ning üks ja ainulaadne Rita Raave.

Arvan ise, et indiviidi isikupära ei lähtu vaid kultuurikeskkonnast, milles ta üles kasvab. Kuid keskkond võib soodustada või takistada individuaalsuse väljakujunemist.

--------------------------------

Austraalia valitsus andis mulle nüüd ka medicare kaardi (nö haigekassakaart). Nüüd on mul võimalus turvaliselt haigeks jääda:) Ptui-ptui-ptui üle vasaku õla.

Ps! Kõige parem integratsioon toimub armastuse kaudu. Päriselt, päriselt!

5 comments:

Anonymous said...

Kohatu ja kasvatamatu võrdlus.
Võiksid süveneda ja areneda.

Tanel Jan said...

Võtan vastutuse võrdluse tekitamise eest. Enne kasutamist olin teadlik, et võrdlused ei ole tegelikult vastavuses - ei saa ju võrrelda multikultuursust (erinevusi) ja sünnimärki.

Mõtlesin, et kui pisikeses saab näha suurt ja vastupidi, a la veetilgas peitub ookean ning ookeanis tuhandeid veetilku, sestap ka tekitasin sellise võrdluse.

PS! Väljalõikeid EPL viimastest arvamuslugudest;

"Väga paljud eestlased pole eluski kohtunud
ühegi „teistsuguse” inimesega. Ja kui on kohtunud, on nad silmad kinni pannud. " Tiina Kangro, Linnalehe peatoimetaja, telesaate „Puutepunkt” produtsent.

Link järgnevale - http://www.epl.ee/artikkel/592933 - väga hea intervjuu!
Toomas Hendrik Ilves; "...väiksem sissetulek pole probleem, aga Eestis on kõik nii kurjad, tigedad ja sallimatud /.../ Skype võiks võtta tööle Nokia peainseneri, pole mingisugust probleemi, maksame sama palju. Aga ta ei tule, ka tema perekond ei tule ja mitte palga pärast, vaid elukvaliteedi pärast. Meie rahvusvahelised koolid pole sellised. Ja siin pole salliv õhkkond. Ja meie lennuühendus on ka vilets. Aga mis juhtub, kui siia tuleb üliandekas tarkvaraarendajast hindu? Millega ta puutub kokku Tallinnas või Tartus?

Aga kogu intervjuu on tegelikult hea.

Kõike head.

Tanel Jan said...

Ühe abielupaari (mustanahalise mehe ja kaukaaslasest naise) nägemus 4,5 kuust, mis nad Eestis elasid. http://happyhourmom.com/2011/01/tallinn-estonia-ignorance-is-not-always-bliss/happy-hour/get-real-with-hhm/moms-uncensored/

Kui aega on, siis soovitan lugeda.

Anonymous said...

Soovitan ka lugeda.
Loe raamatuid.
Ajaloost. Kultuurist. Rahvastest. Inimestest.

Tanel Jan said...

Ma loen
Sa loed
Ta loeb
Me loeme
Te loete
Nad loevad
Kõik LOEVAD!
:)